VEGAN

Hej mina kära läsare!


Ryktet är sant, sedan den 1 januari 2020 kl 00.00 är jag vegan ;) Det har varit förvånansvärt enkelt, hittills har jag mest lagat vanlig mat och bytt till veganska produkter exempelvis spaghetti och köttfärssås. Vissa grejer ska jag dock vara ärlig och säga att jag saknar, vilket kan vara olika från vecka till vecka, ibland är det stekt falukorv, en köttbit eller en milkshake (vilket dock MAX har vegansk som är supergod). Det svåraste tycker jag är att köpa kläder eller hålla koll på alla e-ämnen. Ibland glömmer jag till och med bort det eftersom jag oftast lagar all mat hemma och då inte ens behöva tänka på det eftersom allt vi köper är veganskt. Det har hänt sen nyår att jag har köpt något som inte är veganskt kanske fyra gånger men brukar resonera såhär:

Är du vegetarian för att du käkar det två gånger i månaden? Nä, så varför ska jag ses som icke vegan för att jag gör det?

Även när jag blir bjuden på mat så tar jag det som det bjuds på, till exempel i Åre så åt jag vegansk på resturang och ibland i stugan också men jag orkade inte laga egen mat till mig själv så även då blev det lite icke veganskt. But hey I am trying :*

Vi hörs! <3??

Gillar

Kommentarer