Vad hände egentligen med Uppsala?

Hej alla! Det var längesen. Det är många som frågar mig på instagram hur det blir med Uppsala. Jag har nog inte varit så tydlig med det eftersom det blev en stor omställning att jag skulle bli kvar i Västerås. Men tänkte iallafall att jag skulle uppdatera er här.

I våras läste ju jag 250 % och höll på att bryta ihop, allt för att komma in i Uppsala. Jag försökte läsa extra kurser under hösten med det ville inte skolan i Milano gå med på. Vet inte hur många gånger ja pratade med mina studievägledare (2 på skolan i Västerås, 2 på skolan i Uppsala och 1 på skolan i Milano). De sa att jag inte behövde oroa mig, att jag förmodligen skulle komma in på mina poäng som jag hade om man kollade statistikmässigt men att de såklart inte kunde lova någonting (tro mig har förståelse för detta).

Sen kom Corona antal reserv till Uppsala tre-dubblades och de jag blivit lovad (att de är dom kurserna man är antagen till som räknas bara man har betyg i dom den dagen skolan börjar) var inte sant. När jag gjorde min ansökan i april hade jag ungefär 165 hp och de är de poängen som har räknats. På de poängen kom jag som reserv 123 på första urvalet och 58 på andra urvalet.

För kul skull kollade jag nu hur många poäng den personen som hade lägst poäng kom in på... det var 185 hp. Jag har 187,5 hp på grund av mina extra kurser. Så hade mina studievägledare haft rätt så hade jag nu varit i Uppsala...

Men tro mig, jag är lika glad för att det inte blev så. Jag trivs bättre och bättre i Västerås, vi har fixat iordning lägenheten så den känns fräsch och fin, jag trivs jättebra på mitt jobb, stallet ligger med cykelavstånd från mig (viktigt) och såklart mina vännerna! Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att bo här för alltid. Det är verkligen mitt emellan min och Jakobs hemstad, mer rättvist än så kan det inte bli. Men vem vet, Uppsala kanske sker en annan dag ❤️

Vi hörs! <3??

Gillar

Kommentarer